Älä uskalla ajatella?

Jo vuosikymmeniä materialistisen tieteenfilosofian kannattajat ovat syrjineet ammatillisesti toisinajattelijoita, jotka ovat uskaltaneet kyseenalaistaa kehitysopin. Taannoin Helsingin yliopiston johto, jonka oma motto oli ironisesti ’uskalla ajatella’, käski järjestäjiä peruuttamaan väittelyn evoluutioteorian ja ID-teorian välillä.

Yksi peruutetun väittelyn osanottajista (kahden kehitysopin puolustajan ja yhden ID teoreetikon lisäksi) olisi ollut kahden aineen tohtori Richard von Sternberg, joka ei ole sitoutunut kehitysoppiin eikä ID-teoriaan. Jopa asiaan neutraalisti suhtautuva Sternberg on työpaikassaan USA:n Smithsonian instituutissa joutunut vainon kohteeksi kun museon johdolle selvisi että Sternberg ei usko kehitysoppiin. USA:n kongressin raportti museon johdon työntekijäänsä vastaan kohdistamista toimista löytyy täältä.

Miksi kehitysopin haastajia vainotaan ammatillisesti? Kritiikistä haluaa yleensä eroon vain, jos ei kestä sitä.