ID teorian leimaaminen jatkuu

Tätä vastausta tarjottiin Helsingin sanomien mielipidesivulle vastauksena ID teorian virheelliseen käsittelyyn. Hesari ei taida uskoa tasapuoliseen tiedottamiseen, tätäkään mielipidettä ei julkaistu..

25.10. Hesarin tiede-sivut mollaavat ID-teoriaa kyseenalaisin perustein. Perusteetta Timo Paukku käyttää kirjoituksessaan ilmaisuja ’lahko’ ja ’uskontojen täydellinen valtakausi’, kuitenkin samalla käyttäen itse teologista argumenttia RNA:n ’pahuudesta’. Miten on mahdollista että mistään teoriasta käytetään näin voimakkaita leimasanoja ilman perusteluja, vieläpä tiedesivuilla?
Myös kirjoitus otsikolla ’ID-kemisti: astrologia on myös tiedettä’ on vähintäänkin harhaanjohtava. Professori Behen kuulustelun voi lukea internetissä osoitteessa http://www.aclupa.org/downloads/Day11PMSession.pdf. Lukija huomaa nopeasti, että Behe eroaa NAS:n tieteellisen teorian määritelmästä vain siinä, että Behen mukaan ollakseen tieteellinen teorian ei tarvitse olla yleisesti hyväksytty, tieteellisen teorian totuutta kun ei ratkaista äänestyksellä. Astrologiasta Behe toteaa: ”Vaikka ajatus on vanha ja nykyään me tiedämme sen olevan typerä, ei tarkoita sitä etteikö se, silloin kun siitä keskusteltiin, ollut tieteellinen teoria.” Ja mikä oikeastaan oli Hesarin argumentti tässä kohden? Vaikka Behe olisikin uskonut astrologiaan, ei se tarkoita että ID olisi ollut astrologiaan verrattavissa, vai onko toimittaja valmis hylkäämään evoluutioteorian mikäli löydämme evoluutioteoriaan ja astrologiaan uskovan tiedemiehen?
Samalla sivulla tieteellisempi kirjoitus elämän alkuliemestä jättää mainitsematta monia alkusynnyn ongelmia. Tavallisesti kokeissa käytetään puhtaita lähtöaineita jolloin luonnossa esiintyviä tuhoisia ristireaktoita ei esiinny. Lisäksi älyllinen tutkija on usein mukana eristämässä reaktiotuotteita. Entä miten saadaan optisesti puhtaita lähtöaineita? Miten RNA-pätkä irtoaa saven pinnalta? Reaktiotasapaino ei ole elämän osasten puolella, vaan osat pyrkivät hajoamaan. Pelkkä rasvakalvo vain eristää ympäristöstä ja sisältö kuolee ilman hallittua aineenvaihduntaa kalvon läpi. Ja vaikka pätkä epävakaata RNA:ta olisikin syntynyt itsestään, mistä tulee sen kantama toiminnallinen koodi eli informaatio? Ainoa miljardeja kertoja toistettu havaintomme elämän synnystä on yhä: elämää syntyy elämästä.
Asiasta kiinnostunut voi lukea lisää näistä ja muista alkusynnyn ongelmista kiihkottomasta ’Evoluutio – kriittinen analyysi’ -kirjasta.