Miksi ID-sivuja tarvitaan

Intelligentdesign.fi -sivusto jakaa luotettavaa tietoa älykkään suunnitelman teoriasta (ID-teoria). Tällä hetkellä yleistä keskustelua ID-teoriasta leimaa valitettavan vahvasti erilaiset stereotypiat. Tyypillisesti tieteessä valtaa pitävät naturalistit kokevat ID-teorian uhaksi maailmankatsomukselleen ja siksi vastustavat ID- teoriaa vaikka eivät yleensä ole perehtyneitä teorian perusteluihin ja argumentteihin – keskustelua on leimaamisen ja sensuurin tasolla. Tästä johtuen myös niillä median edustajilla, jotka kyseenalaistamatta kuuntelevat näitä tieteellisiä asiantuntijoita, on vääristynyt kuva aiheesta, mikä heijastuu tiedotusvälineiden antamaan kuvaan ID-teoriasta. Nämä verkkosivut pyrkivät olemaan kanava ID-myönteisten mielipidekirjoituksien ja tietoiskujen, joita vain harvoin julkaistaan valtamediassa, esiin tuomiseen.