Uus-ateistista puusilmäisyyttä

Richard Dawkins, Daniel Dennett ja Sam Harris ovat fundamentalistisen ateismin saarnamiehiä joiden jotka eivät tunnu edes olevan perillä vastapuolen argumenteista (kuten A. Plantingan, R. Swinburnen, T. Puolimatkan argumentit).

Dawkins toivoo meidän kuvittelevan yhteiskunnan jossa ei ole uskontoja ja maalaa sen utopistisilla väreillä käyttäen länsimaista kristinuskosta nousevaa moraalioptimia. Totuus ateismista on kuitenkin aivan muuta eikä meidän tarvitse kuvitella ateistista yhteiskuntaa, Stalinin Neuvostoliitto, kommunistinen Kiina, puna-khmeerit ja Pohjois-Korea ovat todellisia esimerkkejä. Myös Hitlerin pääasialliset ihanteet olivat Darwin ja ateisti Nietche. Ateistiset valtiot ovat tappaneet tuhansia kertoja enemmän ihmisiä sata kertaa lyhyemmässä ajassa kuin kristinusko (Islam jää näiden väliin, islam on rauhan uskonto islamistien kesken, muu maailma määritellään koraanissa sodan huoneeksi.) Dawkins ei tunnu ymmärtävän että perimmäinen ongelma on paha ihmisluonto ja joka uskon edustajista voidaan valita hyviä ja pahoja esimerkkejä, joista Dawkins sitten valikoi esimerkkejä epärehellisesti. Todellinen kysymys on, mihin suuntaan mikin usko ohjaa pahaa ihmistä. Ateismissa moraali ei ole perusteltavissa joten se päästää pahan valloilleen. Ateismissa ei myöskään voida perustella ihmis- tai eläinarvoa, joten se tyypillisesti johtaa totalitaarisiin valtioihin, vallanpitäjillä ei ole mitään syytä rajoittaa luontaisia valtapyrkimyksiään. Tästä johtuen ateistiset hallitukset ovat olleet totalitaristisia, kuten Stalinin, Mao Zedongin, Pol Potin ja Hitlerin (jonka idoli oli Nietsche) hallintatavat osoittavat.

Toistaiseksi Dawkins on ollut kritiikiltä onnellisesti suojassa, kieltäytyen väittelyistä toisin ajattelevien tiedemiesten kanssa ja leikaten omasta dokumentistaan pois kristityn teologin haastattelun, joka olisi osoittanut Dawkinsin argumenttien heikkouden. (Kysymykset eivät olleet sallittuja myöskään suomessa kun Dawkins vastaanotti Yrjö Reenpää palkinnon 2005.)

Lisätietoa Dawkinsin virhepäätelmistä esim. tästä linkkikokelmasta . Kannattaa myös kuunnella Dawkinsin ja Quinnin väittely ( http://catholiceducation.org/articles/science/quinndawkins2.MP3 ja http://catholiceducation.org/articles/science/sc0086.htm) sekä hauska ja tarkkasilmäinen ironia-audio youtubesta. Dawkinsin kirjaa käännetään valitettavasti suomeksi parhaillaan, joten tätäkin huuhaata vastaan kannattaa jokaisen toisinajattelijan olla valmistautunut, muuten voi kompastua. Toivottavasti tälläinen hyökkäävä ateismi ja asenteiden koveneminen rohkaisee kristittyjä tutustumaan uskonsa hyviin perusteluihin(vaikkapa tämä kirja ja tämä noin aluksi).

Edellämainitut uus-ateistit myyvät omaa materialistista uskoaan tieteen nimissä ja tämä uppoaa niihin jotka suhtautuvat tieteen auktoriteetteihin ja tieteen nimissä kulkeviin väitteisiin kritiikittä (joka tietysti on erittäin epätieteellistä). ID:n on osaltaan tärkeää olla muistuttamassa siitä että materialismi on vain yksi tieteenfilosofia eli uskomus tieteestä ja se pitäisi erottaa varsinaisesta empiirisestä tieteestä.