Suomalaisista kolmasosa ymmärtää kyseenalaistaa kehitysopin

Tuore mielipide tutkimus (ks. esim. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id41283.html ) kertoo vain 65% suomalaisista uskovan kehitysoppiin. Moni teorian kannattaja taisi yllättyä etteivät muut usko sataprosenttisesti heidän teoriaansa ja jotkut ovat esittäneet syyksi riittämätöntä koulutusta. Mielestäni ei ole yllätys etteivät kaikki usko evoluutioteoriaan, vaikka sitä kaikille on koulussa opetettukin, onhan luonnossa havaittava suunnittelu joskus jopa itsestään selvää. Varmasti kommunistisissa maissa kiihkeimmät kommunismin kannattajat syyttivät koulutustasoa siitä ettei osa kansasta nähnyt kommunismin valoa, kovasta ja yksipuolisesta koulutuksesta huolimatta.
Mutta ehkä tutkimuksen tulos on todella riittämättömän koulutuksen seurausta. Kouluissa opetetaan evoluutioteoriaa täysin yksipuolisesti eikä sen ongelmilla haluta ’sekottaa’ oppilaiden ajattelua. Suurin osa evoluution puolesta esitetyistä perusteluista ovat vääriä, kuten J. Wellsin kirja Icons of Evolution (Evoluution Ikonit) dokumentoi (ks. http://www.intelligentdesign.fi/sivut/suppeat-artikkelit/10-kysymysta-opettajalle/). Vaihtoehtoisia teorioita ei myöskään mainita. Jos opetus olisi tasapuolisempaa, yhä harvempi uskoisi evoluutioon.