Eva Latvakangas Turun Sanomissa ID:tä vastaan

Turun Sanomissa kirjoitettiin sunnuntaina 27.11.2005 otsikolla ”Darwin paholaisen asianajajana”.

Mihin lukiessa kannattaa – jos nyt unohdamme asiavirheet – kiinnittää huomiota?


Poiminta Turun Sanomien tekstin osakseen saamasta kommentista:

Jutussa tehdään sama temppu kuin niin monta kertaa aikaisemmin. Darwinistit esiintyvät yksin lavalla, saavat määritellä mitä ID eli ”älykäs suunnitelma” on, miten ID:n kannattajat ajattelevat ja argumentoivat ja miksi he ajattelevat niin kuin he ajattelevat. Ei riitä, että toimittaja päättää mitä mikrofonista sanotaan; pahin vastustaja saa itse kertoa mitä toinen osapuoli edustaa. Luonnollisesti annettu kuva on silloin mahdollisimman epäedullinen. Presidentivaaleissa nousisi hirveä meteli, mikäli Sauli Niinistö saisi TV-studiossa esittää sekä itseään että Tarja Halosta, määritellä hänen mielipiteet, vaaliteemat ja samalla kumota ne.